tisdag 27 mars 2012

En tisdag i mars.
I söndags grävde jag upp jordärtskockorna innan de började växa igen. Det blev en halv hink med stora fina skockor. Det är rätt tråkigt att göra i ordning dem, så jag drog mig för det.
Ringde Kristina och frågade om hon ville ha lite och som tur var så ville hon det. Jag kokade skockorna en stund för då går det lättare att skala dem. Sedan frös jag ner dem i väntan på att det kan bli några goda gratänger en dag.


Blåsipporna kommer på vår östra sida om huset, där kommer blommorna alltid tidigt. Tråkigt nog för oss är det mest grannen som ser dem.

På måndagen var jag som vanligt på quiltträff. En gång i veckan åker jag  till och syr mellan 09.00 till 15.00 och sedan på kvällen är jag med i en annan sygrupp.

I måndags gjorde jag en påse att förvara mina och mannens vintervantar i. Det känns lite redigt att hänga upp påsen på vinden och veta var jag har vantarna. Jag har en påse för mössor också, riktigt praktiskt faktiskt. Jag gjorde också en kant till mitt jeanstäcke som är ganska smalt och jag behöver bredda det. Den kanten sydde jag på under kvällen också.


Idag ska jag gå till ett äldreboende och prata en stund. Vi ska diskutera hur det var i skolan när de var unga. Så jag har läst på lite och konstaterat att det var inte förrän 1958 som skolagan avskaffades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar