onsdag 28 november 2012

28.11-12

En oförglömlig kväll i Futula.
För en vecka sedan var jag med om något utöver det vanliga. Vi var bjudna till Boy´s club. En kvinna från Fredskåren som jobbar här har startat en pojkklubb och en flickklubb som gör roliga saker på helgerna. Nu var det pojkarnas tur att få åka på läger till Futula. Vi kom dit  vid 6-tiden på kvällen och då blev vi indelade i grupper och skulle lösa problem. Ni har säkert alla r gjort den här övningen. Denna gång vae det en flygplansolycka och vi var de enda överlevande. Planet hade kraschat i -25 gradig kyla och vi skulle lista ut vad som var viktigast att ta med sig utifrån en hel del uppräknade saker. Det var rätt svårt för pojkarna att sätta sig in i hur -25 grader känns. Niels från Belgien och jag var i samma grupp och vi kallade os gogos grupp. Jag är gogo, vilket betyder farmor/mormor. Pojkarna var i 13 - 17 år och rätt tuffa i början  , det var bara i början för snart var de underbara tonåringar som kastade sig in i problemet. Det var så roligt och det blev bara bättre eftersom vi vann tävlingen.

Vi hade också en annan tävling som vi tyvärr inte var bäst i och det gjorde inte så mycket.


  Mörkret föll och plötsligt börjar dessa pojkar att dansa, zuludans förstås, alla kan dansa och de bjöd in oss volontärer till dansen och vi hade en sagolik stund. De var så artiga mot den gamla gogon och visade respekt i ordets rätta bemärkelse. Så härligt.. Vi fick middag och sedan kommenderades pojkarna ut. Vi förstod ingenting, och de kom tillbaka och sjöng för oss.Vi var många som fick torka bort en tår. Det var en fantastisk kväll.
Det här är mitt bästa här i Sydafrika.

2 kommentarer:

 1. Hej moster
  Alltid lika trevligt att höra om ditt äventyr!!
  Och nu när du snart kommer hem väntar ett annat som farmor! Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Ulla!
  Snart är din tid som volontär slut och du är sååå välkommen hem till kalla snöiga Sverige. Här behöver vi inte föreställa oss kyla - Det är här den finns!!!
  Trevlig hemresa önskar jag dig
  Allt gott//Eva-Lotta

  SvaraRadera